Unngå valutafellen - velg alltid lokal valuta i utlandet!

Du har kanskje stått i situasjonen selv. Du er på sydenferie og handleturen går til en lokal forretning for å kjøpe nye strand håndklær, deretter til nærmeste minibank for å ta ut penger for drosjeturen ned til stranda. I det du setter kredittkortet i betalingsterminalen eller minibanken, får du opp spørsmålet om du ønsker å betale i norske kroner eller i lokal valuta. Hva velger du?

Vi ønsker å hjelpe deg å ta gode valg når du er på reise i sommer. Mange velger fortsatt å betale i norske kroner i utlandet, noe som gjør sydenferien unødvendig dyr. Betaler du i norske kroner er det de lokale brukerstedene som står for vekslingen, ofte til en høy og ugunstig kurs for deg som kunde. Ved å betale i lokal valuta, får du med ditt Gold eller ViVo kredittkort et fast valuta påslag på 1,75 % og best mulig vekslingskurs.

 

I sommer får du rimeligere minibankuttak i utlandet

Nå reduserer vi kostnadene tilknyttet minibankuttak i utlandet. Til vanlig betaler du kr 25 + 1 % av uttaksbeløpet, når du velger å ta ut kontanter i lokal valuta.

 

I perioden 20. juni – 31. august får du tilbakeført kostnaden på 1 % på neste kredittkortfaktura når du tar ut lokal valuta i minibanken. Tilbudet gjelder ikke uttak i minibank i norske kroner i Norge.

 

Slik velger du riktig

La oss si at du er i Spania og behøver å ta ut Euro.

1. Sett inn kortet i minibanken og tast PIN-kode
2. Velg ønsket uttaksbeløp
3. Ved spørsmål om å konvertere/veksle i NOK eller EUR. Velg alltid lokal valuta (EUR). Vi vet det er forvirrende når alt står på engelsk, men husk å alltid velge Decline convertion / Continue without convertion selv om knappen kan inn i mellom stå i rød.

Og du, husk at hos oss får du rentefri minibankuttak i inntil 45 dager.
Velger du å nedbetale sommerferien over flere måneder vil det påløpe renter.

Priseksempel: Eff.rente 20,98 % v/12.000,- o/12 mnd. Kostnad 1.257,80 kr. Totalt 13.257,80 kr.

God sommer og god tur!